Blog

Slideshow az esküvőn. Legyen vagy ne legyen?

Tisztázzuk először is mi az a slideshow?! Egy olyan videóvetítésről beszélünk ahol jellemzően a Pár fotói váltakoznak és gyermekkoruktől azokon az időkön át amíg külön utakon jártak egészen a megismerkedésükig és az esküvőig közös múltjukat megjelenítő képek segítségével mesélik el a történetüket valami hatásos zenei aláfestéssel.
Egy jól kitalált, megszervezett slideshow kiválóan alkalmas arra, hogy emelje az esküvőtök hangulatát.Sajnos kellő odafigyelés hiányában az ellenkező hatást is kiválthatja a vendégeitekben.Mire érdemes tehát figyelnetek? Először is ne legyen túlságosan hosszú.Itt természetesen nehéz konkrét időtartamot megállapítani de ha részt vettél már vendégként ismerősöd esküvőjén, ahol esetleg a már fél órája tartó slideshow alatt a vendégek elkezdtek “észrevétlenül” kiszivárogni a teremből akkor tudod mire gondolok. Mindenkinek kellemetlen picit az ilyen helyzet, hiszen a vendégeitek nem akarnak megbántani Titeket azzal, hogy nem nézik végig eddigi életetek filmjét, ugyanakkor az sem várható el Tőlük, hogy mint egy iskolai tanórán 45 percig csendben figyeljenek
Az általam eddig látott legjobb hatást kiváltó “mozik” hossza nem volt több mint 10-15 perc. Ebben, ha néhány poénos képet sem sajnáltok megmutatni(persze a jó ízlés határain belül) akkor a siker szinte garantált.

Nagyon fontos, hogy előtte tisztázzátok a helyszínen rendelkezésre álló technikai felszereltség meglétét, minőségét. Ami mindenképpen kell az egy Projektor egy vászon egy laptop és egyeztetés a vetítés hangjának megszólaltatása ügyében. Egyszerűbb esetekben megoldást jelent- het egy a laptophoz csatlakoztatott aktív hangszóró is, ám ettől tapasztalataink szerint sokkal jobb megoldás ha a zenekar hangcuccán szólal meg a vetítés hangja. Az esküvői zenekarok számára az esetek dön- tő többségében nem probléma kihangosítani egy laptopról érkező jelet. A jobb élmény érdekében az sem árt ha a vetítés idejére a terem valamelyest lesötétíthető, így tehát ezt is célszerű előre egyeztetni a helyszínnel. Abban az esetben ha egyál- talán nem vagytok jártasak a számítógépes média világában akkor célszerű felkérnetek azt a szolgáltatót aki az esküvői videótokat készíti. Ha egyszerűbb vagy kevésbé látványos megoldásban gondolkodtok(ami ugyanolyan jól működhet ha a megfelelően összeválogatott képeken van a hangsúly) akkor akár egy egyszerű Power Point segítségével létrehozott diavetítésnek is lehet elsöprő sikere.
Bár apróságnak tűnhet de gondoskodjatok egy olyan személyről aki az adott pillanatban “képben van” és elindítja a lejátszást. Láttunk már jó pár esetet ugyanis ahol amiatt mert a hozzáértő ember nem volt éppen ott vagy más teendője volt, csak nagyon sokára elindulhatott el a slideshow.
Remélem tudtam segíteni ezzel a néhány sorral abban, hogy a Ti nagy napotok is tökéletes és felhőtlen legyen. Ha már itt vagy, kérlek, nézz körül nálunk hátha további ötletekre vagy inspirációra lelsz! www.tuzviragegyuttes.hu

Örömteli készülődést kívánunk!